Предимствата на настолните компютри пред лаптопите.

Home/Публикации/Статии/Предимствата на настолните компютри пред лаптопите.
  • предимства на настолните компютри

Едва ли бихме могли да си представим днешния света, без наличието на компютри. Някога използвани единствено за изчисления, днес те са навсякъде и засягат всеки един аспект от нашето ежедневие – играят ключова роля във всички компании, служат за забавление, комуникация и т.н. Освен това те се предлагат в различни разновидности – преносими и настолни. Макар търсенето на лаптопи да е по-голямо, настолните компютри притежават някои основни предимства, заради които са предпочитани от немалко частни и бизнес клиенти.

Добро съотношение за компютъра на Цена/Мощност

Макар да не позволяват използване далеч от дома и работното място, настолните компютри предлагат много по-добро съотношение цена/мощност. Това означава, че в рамките на един и същ бюджет може да се закупи значително по-добра конфигурация за настолен компютър, отколкото за лаптоп. В допълнение, всеки клиент може лично да подбере конфигурацията си, като по свои вкус избере всеки един компонент. Така всеки частен или бизнес клиент може сам да „сглоби” конфигурация, която да пасва на личните нужди и предпочитания.

Надгражадне (Upgrade) на системата

Друго главно предимство на настолните компютри е факта, че те позволяват надграждане. Независимо дали става въпрос за процесор, видео карта, РАМ памет или захранване – всеки един компонент може да бъде подменен с по-мощен такъв. Така вместо купуване на цял нов компютър, може просто да се замени повредения компонент, а старите да бъдат заменени с такива от по-ново поколение. Поради тази причина настолните компютри са по-подходящи, когато става въпрос за гейминг. Непрекъснатото усъвършенстване на видео игрите, изисква наличие на по-мощни компютри. Освен това, те позволяват свързване на няколко видео карти и монитори, като по този начин се гарантира високо качество на картината и по-голяма наслада от видео игрите.

Свързаност с други устойства

Настолните компютри превъзхождат лаптопите също с броя на периферните устройства, които могат да се свържат за тях. Към тях спадат няколко USB портове, HDMI, DVI, Ethernet и дори позволява оборудване с устройство за „WI-FI” сигнал. Заедно с това, те са предпочитани от повечето програмисти или учени, поради факта, че осигуряват далеч по-добро охлаждане в сравнение с лаптопите. По този начин настолните компютри са способни да поддържат професионален софтуер, функциониращ в продължителен период от време без прекъсване.

Безспорно настолните компютри са отлична инвестиция в дългосрочен план. Независимо дали става въпрос за чисто нови или втора употреба компютри, те предлагат висока производителност без да е нужно изразходване на цяло състояние. Въпреки, че продажбите на лаптопи и таблети са значително по-високи, десктоп компютрите остават далеч по-предпочитани, когато става въпрос за работа с натоварващи програми и гейминг.

октомври 15th, 2018|Публикации, Статии|