Септември на почивка в Гърция?

Home/Публикации/Статии/Септември на почивка в Гърция?
  • почивка в Гърция

Горещите летни дни полека отминават и тези, които не са си взели заслужената почивка през юли и август, търсят най-подходящото място и време да го направят. Много хора предпочитат приятно топлите есенни дни, за да отидат на някое вълшебно място и да си осигурят спокойствие и приятно изживяване. Ето защо септември месец е изключително предпочитан за тази цел.

Като дестинация за септемврийска почивка, Гърция остава предпочитана, дори и за почиващите през септември, поради красотата и спокойствието, които осигурява на своите гости. Има няколко основни дестинации, които заемат топ места по посещаемост от почиващи през този период.

Една от тях е остров Халкидики.

Той е известен с невероятните си бели плажове и борови гори, като комбинацията от двете предоставя желаната обедна топлина и вечерна прохлада. Най-западната част на острова се смята и за най-екзотичната и носи привлекателното име Касандра. Местността притежава натуралната, живописна красота и предлага на всеки да изживее заслужена незабравима почивка.

Олимпийска Ривиера

е 70 -километрова крайбрежна ивица в подножието на връх Олимп и е дестинацията, която привлича множество почиващи през месец септември, заради топлите дни и прохладните вечери. Също и заради уникалността си и изгодните предложения относно места за отсядане, които предлагат на гостите си незабравим спомен, благодарение на спокойните, но емоционално наситени мигове.

Друг остров, екзотичен по своему, с прекрасните си плажове и средиземноморска атмосфера, е остров Тасос. Той също е предпочитана дестинация не само в горещите, но и в есенните септемврийски дни. Това се дължи на високото качество на обслужване на достъпни цени, както и на възможността всеки гост да опита едни от най-изисканите ястия за страната.

Остров Корфу

също се нарежда в списъка с предпочитаните места за почивка в този период. Желаещите да се насладят на красива и богата откъм забележителности и история дестинация, винаги залагат на остров Корфу. Атмосферата, носеща се от трите морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно, с които островът граничи, представлява интерес сред почиващите, заради екзотичната комбинация.

Следващата предпочитана гръцка дестинации е град Кавала, разположен на едноименния залив. Тя е подходяща за хора, които освен спокойните моменти, желаят и да се разхождат из града, за да разгледат всички уникални забележителности, които той предлага. Такива са – къщата на Мохамед Али, църквата Дева Мария, Аквадукта, Крепостта и др.

Страхотно място за почивка, но не на последно място, е и най-големия остров в Гърция – Крит. Той се слави с кристално чистата си морска вода, безкрайни плажове и вкусната храна и представлява изкушение за всеки почиващ.

септември 28th, 2018|Публикации, Статии|