Плевен е град, разположен в Северна България, административен център на едноименните община Плевен, област Плевен и е най-голямото икономическо ядро на Северозападният район.
Забележителности – Мавзолей-параклис „Св. Георги Победоносец“, Панорама „Плевенска епопея – 1877 г.“, Регионален исторически музей.
Паркове – природен парк „Кайлъка“ се намира в северната част на прекрасния живописен пролом на река Тученица и включва античната Сторгозия. Скобелевият парк е разположен на бойното поле, където отрядът на руския генерал Михаил Скобелев води сражения за превземането на Плевен. затова и местността се нарича „Мъртвата долина“. В парка се намира Панорама „Плевенска епопея“, костница, къща музей „Стоян и Владимир Заимови“, автентични оръдия, десетки братски могили и паметници.

Оценка
VIP обяви/стандартни обяви
euro-tech-logo-2.png
5800 Плевен, България, Западна Индустриална Зона бул. Българска авиация 17
+ 359 88 46 929 66+ 359 88 46 929 66
Еurotech е българска компания специализирана в производстовото и дистрибуцията на машини за пелети и друго оборурдване за обработка на селскостопанска продукция и дървен материал. Фирмата пр[…]
hospis nadejda.jpg
гр.Тръстеник, община Плевен
064800271064800271
Хоспис Надежда в град Тръстеник, област Плевен, представлява самостоятелно, лицензирано за страната лечебно заведение, в което се осъществява денонощно медицинско наблюдение, лекарски контро[…]
Разглеждате 2 резултата от бизнес каталога